Rietmatten bevestigen


Rietmatten zijn een uitstekende oplossing om privacy te creëren in je tuin, op je balkon of op je terras. Ze zijn ook een mooie decoratieve toevoeging aan je buitenruimte. Als je van plan bent om rietmatten op te hangen, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Allereerst is het belangrijk om de juiste materialen te gebruiken om de rietmatten te bevestigen. Een goede optie zijn speciale rietmatbevestigingssets die je kunt kopen in een bouwmarkt of online. Deze sets bevatten alles wat je nodig hebt, zoals schroeven en kabelbinders.

Voordat je begint met bevestigen, moet je ervoor zorgen dat de ondergrond vlak en schoon is. Als je rietmatten gaat ophangen aan een muur, gebruik dan een waterpas om ervoor te zorgen dat de mat recht hangt. Als je rietmatten gaat ophangen aan een hek of schutting, controleer dan of deze stevig genoeg is om het gewicht van de mat te dragen. Als je eenmaal begint met het bevestigen van de rietmatten, begin dan bij de bovenkant en werk naar beneden. Je kunt de rietmat op zijn plaats houden met kabelbinders of schroeven. Zorg ervoor dat de rietmat stevig is bevestigd en niet kan bewegen of losraken.

Als je niet zeker weet welk bevestigingsmateriaal het beste is voor jouw situatie, neem dan contact met ons op!

Neem contact op

Home About

Rietmatten bevestigingsmateriaal


Als je van plan bent om rietmatten aan een schutting te bevestigen, zijn er verschillende bevestigingsmaterialen die je kunt gebruiken, afhankelijk van de situatie.

  • Krammen: Als de schutting van hout is, kun je krammen gebruiken om de rietmat vast te zetten. Zorg ervoor dat de krammen lang genoeg zijn om door de rietmat en in het hout van de schutting te gaan, maar niet zo lang dat ze door de andere kant van de schutting steken. Gebruik een krammenmachine of hamer om de krammen in het hout te slaan.
  • Schroeven: Als de schutting van hout is, kun je ook schroeven gebruiken om de rietmat vast te zetten. Gebruik een boor om gaten in de schutting te maken en schroef de rietmat vervolgens vast met behulp van roestvrijstalen schroeven. Zorg ervoor dat de schroeven niet te lang zijn, anders kunnen ze door de andere kant van de schutting steken.
  • Binddraad: Als de schutting van gaas is, kun je binddraad gebruiken om de rietmat vast te zetten. Knip het binddraad op de juiste lengte af en bevestig het aan de rietmat. Wikkel vervolgens het binddraad om het gaas van de schutting en draai het stevig vast met een tang.
  • Kabelbinders: Kabelbinders zijn een eenvoudige en effectieve manier om rietmatten aan een schutting te bevestigen. Bevestig de kabelbinders aan de rietmat en wikkel ze vervolgens om de schutting. Trek de kabelbinders strak aan om ervoor te zorgen dat de rietmat stevig op zijn plaats blijft.

Rietenmatten Schutting

Veelgestelde vragen


Waarmee kan ik rietmatten bevestigen?

  • Krammen of spijkers: Als de ondergrond waarop de rietmatten moeten worden bevestigd een houten frame of schutting is, dan kunnen krammen of spijkers worden gebruikt.
  • Schroeven: Als de ondergrond van metaal of een ander hard materiaal is, kunnen schroeven worden gebruikt om de rietmatten te bevestigen.
  • Binddraad: Als de ondergrond van gaas of een ander flexibel materiaal is, dan kan binddraad worden gebruikt om de rietmatten vast te zetten.
  • Kabelbinders: Kabelbinders zijn een eenvoudige en effectieve manier om rietmatten te bevestigen.

Hoe lang gaan rietmatten mee?

Onze rietmatten hebben een gemiddelde levensduur van 3 tot 5 jaar. Het is daarbij zeer afhankelijk van weersomstandigheden en de kwaliteit van de matten. De kwaliteitstandaard bij onze matten ligt erg hoog.

Welke rietmatten zijn geschikt voor op een balkon?

Bij het bevestigen van rietmatten aan een balkon is het goed om te kijken naar de dikte van de rietmat. Bij veel wind is het verstandig om voor een 8mm rietmat te kiezen. Als er minder wind staat en je weinig last van weersomstandigheden hebt is een 15mm rietmat ook prima!

5% korting

Laat je e-mailadres achter en ontvang direct 5% korting (vanaf €200) op je eerste bestelling.