Rieten wand

Onze varianten rietenmatten kunnen voor verschillende functies gebruikt worden. Alle rietenmatten kunnen als wand dienen. Echter is het wel belangrijk om te bedenken waar jouw rietenmat geplaatst moet worden en welke functie jouw rietenmat heeft. Om er achter te komen welke rietenmat bij jou past wordt hieronder kort beschreven welke rietenmat geschikt is voor welke functie.

Gepelde rietmatten:

De gepelde rietmatten hebben vaak een decoratieve functie. Doordat de buitenste laag van de stengel is verwijderd, geeft het een mooie en tropische uitstraling. De stengel is gladder, geler en er komen geen rietschilfers af. Doordat deze gepelde rietmat bewerkt is, is het enkel geschikt om overdekt te plaatsen.
Deze rietmat wordt regelmatig gebruikt ter aankleding van een veranda, balkon of een plekje op een beurs of festival.
De gepelde rietmatten zijn verkrijgbaar in verschillende formaten. Bekijk hier al onze gepelde riematten.

Ongepelde rietmatten:

De ongepelde rietmatten zijn onbewerkt. Dit zorgt voor extra stevigheid en is daardoor uitermate geschikt om onoverdekt te plaatsen. Deze rietmat wordt vaak gekozen als schutting, tuinhekbekleding of als rieten tuinscherm.
Bij deze variant zijn er verschillen in de stengeldikte. Wil jij dus een wand dat wat ‘dichter’ is, dan kun je het best kiezen voor de rietenmat met de dikste stengeldikte.
Daarnaast is deze rietenmat verkrijgbaar in verschillende formaten. Bekijk hier ook al onze ongepelde rietmatten.

Dikke rietmatten:

Deze variant is de dikste rietmat die wij aanbieden. Door de stengeldikte van 15 mm zorgt deze rietenmat voor een maximale gezichtsdichtheid. Heeft jouw wand de functie om privacy te genereren dan is deze rietmat mogelijk de beste keuze. De dikke rietmat worden vaak gebruikt ter tuinafscheiding, als balkonscherm of om tegen een schutting aan te plaatsen.
Ook deze rietenmat is verkrijgbaar in verschillende formaten. Kijk voor meer informatie op…

5% korting

Laat je e-mailadres achter en ontvang direct 5% korting (vanaf €200) op je eerste bestelling.